Beweegruimte in gebruik genomen !!

 

Bewegen is erg belangrijk voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Na een hersentrauma is het belangrijk om te onderzoeken waar schade is ontstaan. Welke gevolgen heeft dit trauma. Hoe moet ik er mee leren omgaan?

Maar minstens zo belangrijk is de vraag wat is er nog mogelijk!! Werken aan herstel houdt niet op na een intensieve periode van behandeling en revalidatie. Het begint pas daarna. We weten dat bewegen een belangrijke invloed heeft op het herstel van mensen met NAH. Gerichte training en langdurig nieuwe patronen laten inslijpen. Ook na meerdere jaren is het nog mogelijk om het brein nieuwe "patronen" aan te leren waardoor er nog toename van vaardigheden mogelijk is.

Op onze zorgboerderij is bewegen dan ook een belangrijk element in de begeleiding. Niets is mooier dan buiten bewegen. In de tuin of op het erf kan op een nuttige en leuke manier worden bewogen. Met aandacht voor de specifieke mogelijkheden van onze deelnemers.

Maar als het weer het niet toelaat dan hebben we sinds 2021 ook de beschikking over een mooie beweegruimte. In deze ruimte doen we met elkaar diverse gerichte beweeg oefeningen die bijdragen en het leggen van (nieuwe) verbindingen in het brein. Met elkaar, op muziek gezellig en zeer belangrijk. Op de verschillende apparaten kunnen deelnemers ook individueel werken aan hun herstel. Lopen, fietsen, leren traplopen allemaal zaken die bijdragen aan herstel en welzijn.